טיולי ספארי באפריקה עם הילדים
טיול ספארי באפריקה הוא חוויה בלתי נשכחת בכל גיל, ומסע משותף עם הילדים הוא מרגש במיוחד. כל חופשה עם ילדים היא משימה שצריך להיערך אליה, אך יש דרכים לעשות את זה בצורה טובה ונכונה כך שלכולם יהיה קל ונעים, ובעיקר כדי שכל אחד מהמשתתפים ייהנה.
אז איך יוצאים לטיול ספארי באפריקה עם הילדים? הנה כמה טיפים שיעזרו לכם.
צילום: דן ליאור
לתכנן את הטיול ביחד
כדי ליצור חווית ספארי מיוחדת לכל המשפחה, אנחנו ממליצים לשלב גם את הילדים בקריאה וצפייה של תכנים על אפריקה, הספארי, בעלי החיים והשבטים האפריקאיים. זה יעזור לכם להבין מה הילדים שלכם אוהבים ומה מעניין אותם, וגם יעזור לילדים להרגיש שותפים למסע, ולהתכונן רגשית בצורה טובה יותר.
טנזניה עם ילדים, או כל יעד אחר באפריקה, יכול להיות חוויה מדהימה אבל אי אפשר להתעלם מכך שיהיו גם קשיים בדרך. בכל זאת מדובר בסביבה שונה לחלוטין, וחלקים גדולים מהמסע דורשים סבלנות. התכנון המשותף יעזור לילדים להתכונן לקראת מה שצפוי להיות, ולמצוא את עצמם מנותקים מהמסכים ולהתמכר לספארי של טנזניה, לנופים לבעלי החיים לצלילים ולריחות.
צילום: דן ליאור
לשלב ולגוון
אחת הדרכים המומלצות כאשר מטיילים עם ילדים, היא לתכנן שילוב של חוויות ופעילויות שונות. בימים אינטנסיביים שכוללים הרבה נסיעות, כדאי לשמור כמה שעות פנויות בסוף היום כדי שתוכלו לנוח ולהירגע, לשוחח על מה שראיתם במהלך היום או לשחק ביחד בקלפים או כל משחק אחר שהילדים אוהבים. כמעט בכל שלב של טיול לאפריקה יש מגוון של חוויות שאפשר לבחור מתוכן, כך שכבר בשלב התכנון תוכלו להחליט מה מדבר אליכם ואל הילדים. מתקשים להחליט? גם כאן הפתרון הוא לגוון ולשלב בין הרפתקאות אתגריות לפעילויות רגועות ומהנות יותר. עם זאת, אפריקה מחזירה אותנו למקום רגוע ושליו. היבשת מבקשת מאיתנו, בדרכה שלה, לקחת רגע, להתרווח ברכב ופשוט להנות. אין צורך בגירויים כמו ביום יום, ככה זה שהטבע עושה את שלו.
צילום: TWC
להפוך את הנסיעה לכיפית
ספארי באפריקה כולל שעות רבות של נסיעה ברכב ספארי. אם ילדיכם מתקשים להישאר סבלניים בסיטואציה כזו, כדאי להיערך לכך ולהכין את הילדים מראש. להסביר שהמהות של ספארי באפריקה היא לצפות בטבע ובבעלי החיים, וכדי לעשות את זה צריך להיות שקטים כדי לא להפחיד את בעלי החיים. אפשר לקחת משקפות ומצלמות, מגדיר של צמחים ויונקים, כדי שהילדים ירגישו עצמאיים במהלך המסע. אפשר לעשות משחק משפחתי ולזכות בנקודות זיהוי של בעלי חיים שרואים, וכך לשמור על העניין.
צילום: טלי מרנסקי
להתגונן ממלריה
בכל תכנון טיול לאפריקה יש להיוועץ במרפאת מטיילים, שם ישאלו אתכם על ההיסטוריה הרפואית, יעד הטיול, משך הטיול והעונה בה אתם נוסעים. ומה עם היתושים אתם שואלים? ישנם אמצעים רבים להתגונן מפני עקיצות יתושים, אשר חלקם הקטן נושא את נגיף המלריה. בין האמצעים: צמידים מפיצי ריח, תרסיסים ומשחות, ביגוד ארוך וכילות אשר מצויות מעל המיטות בכל מקומות הלינה האיכותיים.
צילום: יהלי ניר
ליהנות מהזמן במחנה
בסיום של כל יום חוזרים ללודג' או למחנה האוהלים כדי לאכול ולנוח, ובדרך כלל יש כמה שעות פנויות עד שמגיע הזמן ללכת לישון. את הזמן הזה אפשר למלא בפעילויות שונות שמתאימות לילדים, בכפוף לאפשרויות הקיימות במקום הלינה שבחרתם. למשל שחייה בבריכה, משחק בכדור על כר הדשא ומשחקי קופסא אחרים. המטרה היא לתת לילדים את החופש ואת הזמן כדי לפרוק קצת אנרגיות, ולעשות דברים אחרים ממה שעשו במהלך כל היום. הזמן המשפחתי המשותף הזה הוא עוד יתרון ענק של טיול לאפריקה, משהו שאנחנו כמעט ולא זוכים לחוות בשגרה היומיומית.
צילום: ורד וטל רז
מפגש שאין שני לו
אנחנו יודעים, תכנון של חופשה לכל המשפחה באפריקה יכול להיות דבר מאוד מלחיץ, במיוחד כאשר יש בתמונה ילדים קטנים. אבל אנחנו יכולים להבטיח לכם, החוויה של טנזניה עם ילדים היא דבר כל כך מיוחד וכל כך יוצא דופן. גם אם פה ושם יהיו חיכוכים או תסכול שנובע מעייפות ושעמום, הרגע שבו תראו פתאום פיל או אריה בפעם הראשונה – יהיה רגע כל כך מיוחד, שהוא ישכיח מכם הכל.