שמורת צ'ובה Chobe: פילים
השמורה משתרעת על פני 11 אלף קמ"ר והיא מכילה נופים מגוונים ביותר- נופי סוואנה, חופי נהר, יער ונוף יבש תת מדברי. בשטחה הנרחב מצויים בעלי חיים רבים ביניהם אריות, נמרים, צבועים מנומרים ותנים שנהנים מבורות המים הייחודיים לשמורה. החיות הבולטות ביותר שנהנות מבורות המים המפנקים הם הפילים וההיפופוטמים. בנהר הצ'ובה שעובר בשמורה מצויים מאות היפופוטמים הרובצים לגדותיו בשעות הקרירות. ביניהם יש גם ברווזים ועופות מים שונים. עדרי הפילים גם הם יורדים לרחוץ במים ולשתות מהם ומהווים עדות בשטח למאמצי השימור הרבים להשאיר את הפילים בשטחיה. אחד היתרונות הבולטים בשמורה היא הבתוליות שבה אל מול שפע בעלי החיים, גדולים הסיכויים להתקל בבעלי חיים מאשר ברכבי מטיילים אחרים מה שתורם להרגשת הראשוניות והבתוליות בסיורים בה.
מדבר קלהארי Kalahari
מדבר קלהארי מתפרס על שטחיה של בוצואנה, נמיביה ודרום אפריקה. הוא לא מדבר באופן הקלאסי כיוון שסופג "יותר מדי" גשמים. מה שמאפשר לצמחייה ובעלי חיים ייחודיים להתקיים בשטחיו. השמורה של מדבר קלהארי היא הגדולה והמרוחקת ביותר באפריקה הדרומית. היא מתפרשת על כ-53 אלף קמ"ר של מדבריות המקושטת בעצים ננסיים, דשא בר המגיע כמעט עד המותן, שיחים נמוכים, דיונות ומשטחים לבנים. התחושה המיידית בהגעה למקום היא שהמרחב בה הוא אינסופי וכולו שמור רק לך. בשמורה ניתן לצפות בדלגן המצוי באזור, סוג של אנטילופה אפריקנית, שדילוגיו יכולים להגיע לעד 3.5 מטרים לצעד וכן בראם הצבי הייחודי לאזור. גם גנואים וג'ירפות משוטטים להם ברחבי המדבר. השמורה הוקמה לראשונה בכדי לשמר את תרבות הבושמנים, שבט ציידים לקטים שחי בשטחו. המקום הכי מתוייר בשמורה הוא עמק ההונאה Deception Valley שמתכסה בעונות הגשומות במרבדים ירוקים בלב מדבר ומכיל בשטחו מלחחי עשב רבים.
דלתת האוקוונגו The Okavango Delta
נהר האוקוונגו זורם דרך אנגולה, נמיביה ובוצואנה וייחודו שהוא נגמר בדלתא פנים יבשתית בתוך מדבר קלהארי- דלתת האוקוונגו. מדובר במחזה מרהיב שהוכרז כאחד משבעת פלאי הטבע של אפריקה וכאתר מורשת עולמית. הדלתא עצמה היא בצורת מניפה ונוצרת מאדמה שנסחפת עם המים בעקבות הגשמים בנהר האוקוונגו, היא מורכבת משטח ביצתי של כ-6,000 קמ"ר, אליו נוספים כ-10,000 קמ"ר נוספים של אזור רווי עשבים וירק המוצף באופן עונתי. הדלתא היא ביתם של מגוון מיני בעלי חיים וצמחייה הייחודיים לאזור המופלא הזה ומהווה יעד מושלם למי שרוצה לחזות בחיות ספארי כמו ג'ירפות, בופאלו, היפופוטמים, קרנפים, אריות, ועוד מגוון של אנטילופות. ניתן לסייר בדלתא באמצעות כדור פורח המשקיף מלמעלה, אפשר גם לשוט בקנו בתעלות של הדלתא או לחוות את השטח בנסיעה דרך הביצות.
שמורת מורמי Moremi
בצדה המזרחי של דלתת האוקוונגו ממוקמת שמורת מורמי, שנועדה במקור להיות שטח שימור עבור שבטי האיזור. אולם במהלך שנות ה-60 הוחלט להעתיק את השבטים אל מחוץ לשמורה והמקום הוכרז כפארק לאומי. השמורה מתפרסת על כ-5,000 קמ"ר והיא אחת השמורות היפות והצבעוניות ביותר באפריקה. כיוון ששטחה חופף גם עם שטחיה של דלתת האוקוונגו וגם מכיל סוואנות קוצניות, במורמי יש את אחת המערכות האקולוגיות המגוונות ביותר באפריקה. היא ביתם של מינים מופלאים מהחי והצומח.
שמורת לינייאטי Linyanti
נהר הלינייאטי יוצר מעין גבול טבעי בין נמיביה לבוצואנה. בחלק של בוצואנה נמצאת שמורת לינייאטי שהנהר הזורם בה נשפך ללגונות ונהרות שזורמים באופן תמידי בשפע של מים, תופעה מרהיבה זאת נקראת מישורי מים. השמורה מכילה גם יערות ומדשאות ירוקים ולכן גם מהווה סביבה אידאלית לצפייה בבעלי חיים- עדרי ענק של פילים וזברות רבות מאכלסים את מישורי המים באופן שכיח וכן נמרים, אריות ומינים שונים של ציפורים.
מישורי המלח מקגדיקגאדי Makgadikgadi
משתרעים על שטח של 12,000 קילומטר, ונמנים כחלק מאגן קלהארי. השטח שטוח ומשתרע עד לאופק, הוא אחד ממישורי המלח מהעצומים בעולם. לאחר עונת הגשמים נראה ריכוז פלמינגו מהצפופים באיזור וציפורי מים שונים אחרים. ניתן להבחין גם באיים של עצי דקל שצומחים מתוך המישורים ויוצרים מראה חד פעמי ובלתי נשכח.
מאון Maun
בירתה התיירותית המודרנית של מדינת בוצואנה, ממוקמת בשוליים הדרומיים של דלתת אוקוונגו, נהר ה- Thamalaka הנצחי המתפתל ברחבי העיר. העיר מכינה היטב את באיה לקראת אווירת הספארי המרתקת.
קסנה Kasane
ממוקמת קרוב לנקודת המפגש של נהר הצובה עם הזמבזי, שבו נפגשות ארבע המדינות בוצואנה, זמביה, זימבבואה ונמיביה, קסאנה מהווה השער לשמורת צובה ואטרקציות רבות נוספות באזור.
הבושמנים
הבושמנים הם קבוצת שבטים אפריקאים שעוסקים בציד ובליקוט. פירוש השם הוא "אנשי היערות". ואכן, הבושמנים הם חלק מתרבות של ציידים לקטים, שבה הגברים צדים לרוב בקבוצה, בעוד הנשים מלקטות צמחים, שורשים, חרקים ופירות שונים, שמהווים את מרב המזון שהם אוכלים. הם אינם יודעים לעבוד את האדמה ולגדל את מזונם. בלילות המדבר הקרים הם מתחממים על ידי חיכוך של שני גזרי עץ זה בזה.
שבטי הבושמנים יושבים בדרום אפריקה ובמדבר קלהארי, שכולל שטחים בוצואנה ונמיביה שבדרום-מערב אפריקה. הם חיים באזור זה מעל 25 אלף שנה ואורח חייהם כמעט ולא השתנה במהלך זמן זה. ככל הנראה הבושמנים נמנים על צאצאי האוכלוסייה הקדומה ביותר באפריקה.
במהלך המאות האחרונות נדחקו הבושמנים על ידי האדם הלבן שהשתלט על אפריקה וכיום שרדו מהם פחות מ-40 אלף נפש. גם מקור השם "בושמן" הוא מהמילה "boschjesman", "אנשי היערות" בשפה ההולנדית.